Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben bij het plannen en maken van hun huiswerk en het leren voor toetsen, of leerlingen die thuis of op school niet genoeg aandacht (kunnen/willen) besteden hieraan. Samen wordt gekeken naar wat er moet worden gedaan en hoe dit het beste kan worden aangepakt. De leerling werkt tijdens huiswerkbegeleiding grotendeels zelfstandig, maar heeft de mogelijkheid om op elk gewenst moment vragen te stellen. Uiteraard kijken we tijdens en aan het einde van de les naar wat de leerling heeft gedaan en bespreken we dit.

Voor alle schoolvakken is het mogelijk om bij De Bijlesprinses huiswerkbegeleiding te krijgen. Dit komt omdat huiswerkbegeleiding minder intensief is dan bijles en examentraining. Vaak is mijn eigen vooropleiding voldoende om leerlingen te helpen met bijvoorbeeld woordjes leren, overhoren van de leerstof tot het maken van oefeningen.

Huiswerkbegeleiding werkt het beste wanneer we vaak oefenen met het plannen en maken van huiswerk en het leren voor toetsen. Daarom raad ik aan minimaal 1 keer per week af te spreken voor huiswerkbegeleiding. In drukke periodes met veel huiswerk en/of toetsen kan het verstandig zijn vaker een afspraak te maken.