Examentraining

Examentraining stoomt je klaar voor het centraal examen in het voortgezet onderwijs; je wilt immers graag weten wat je kunt verwachten en je hier zo goed mogelijk op voorbereiden. Het is daarom ook verstandig hier vroeg mee te beginnen, want oefening baart kunst. Examens van voorgaande jaren zijn gemakkelijk online te vinden of gebundeld verkrijgbaar. Tijdens examentraining maken we hier dan ook graag gebruik van.

Alleen voor het schoolvak Engels wordt bij De Bijlesprinses examentraining aangeboden. Natuurlijk is het wel mogelijk om bij bijles of huiswerkbegeleiding af en toe hulp te krijgen bij het maken van een oefenexamen voor een ander schoolvak.

Wanneer je ruim van tevoren begint met examentraining is het aan te raden wekelijks een afspraak te maken voor een training van 1 tot 2 uur. Daarnaast biedt De Bijlesprinses ook trainingen van een dag(deel) aan. Het centraal examen duurt overigens 2 tot 2,5 uur; het is daarom goed om naast oefenen met losse examenteksten je ook voor te bereiden op het maken van een heel examen. Dit is goed mogelijk tijdens de training van een dag (08:00 – 17:00 inclusief 1 uur pauze), waarin je 2 tot 4 hele examens kunt maken, nakijken en nabespreken, of de training van een dagdeel (08:00 – 12:00 of 13:00 – 17:00), waarin je 1 tot 2 hele examens maakt, nakijkt en samen nabespreekt.