Aanmelden examentraining

Examentraining Engels in de meivakantie 2018

Binnenkort is het alweer zover: meivakantie! Voor veel scholieren staat zo’n vakantie in het teken van lekker uitrusten en vooral niet aan school denken, maar voor examenleerlingen is dit een ander verhaal; zij moeten zich immers zo goed mogelijk zien voor te bereiden op de eindexamens, die een paar weken daarna al beginnen.

Daarom geeft De Bijlesprinses in Gorinchem examentrainingen voor het schoolvak Engels. De training wordt gegeven door een ervaren bijlesdocent met een universitaire bachelordiploma in Engelse Taal en Cultuur. Een training duurt 4 uur (dus 1 ochtend of middag) en staat natuurlijk in het teken van de voorbereiding op het centraal examen Engels. Scholieren krijgen tips, een stappenplan en vooral veel hulp om ervoor te zorgen dat zij goed voorbereid de examenperiode ingaan. Er wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van woordenboeken.

Oefenen is het belangrijkst. Door te oefenen met oude examens maken scholieren namelijk kennis het met soort teksten en vragen dat in een echt eindexamen voorkomt. Bovendien moeten leerlingen gaan presteren onder tijdsdruk, wat niet altijd even gemakkelijk is. Oefening baart echt kunst, want je zult merken dat je sneller zal gaan lezen als je dit veel en vaak doet. Wanneer scholieren weten wat ze kunnen verwachten en door veel te oefenen een sneller leestempo hebben ontwikkeld, hoeven zij zich daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Het doel van de training is dan ook vooral om er voor te zorgen dat scholieren meer zelfvertrouwen krijgen en de hulp krijgen die ze nodig hebben, zodat ze hopelijk hun eindexamen zullen halen! Ook scholieren die in principe geen moeite hebben met Engels kunnen nog veel baat hebben bij de examentraining.

In de meivakantie worden meerdere trainingen gegeven, die qua inhoud in principe hetzelfde zijn. Je kunt ervoor kiezen om dus één training te volgen op een dag naar keuze, maar ook om je voor meerdere trainingen aan te melden! Uiteraard krijg je dan een ander examen om mee te oefenen. De trainingen vinden plaats op de volgende dagen en tijden op het kantoor van De Bijlesprinses:

  • Dinsdag 24 april van 09:00 tot 13:00 uur, en van 13:00 tot 17:00 uur
  • Woensdag 25 april van 09:00 tot 13:00 uur, en van 13:00 tot 17:00 uur
  • Donderdag 26 april van 09:00 tot 13:00 uur, en van 13:00 tot 17:00 uur
  • Dinsdag 1 mei van 09:00 tot 13:00 uur, en van 13:00 tot 17:00 uur
  • Woensdag 2 mei van 09:00 tot 13:00 uur, en van 13:00 tot 17:00 uur
  • Donderdag 3 mei van 09:00 tot 13:00 uur, en van 13:00 tot 17:00 uur

De kosten voor de examentraining bedragen 100 euro per persoon. Per training is er plaats voor minimaal 1 en maximaal 6 leerlingen. Wil je met een groepje komen, dan is een korting bespreekbaar! Uiteraard wordt er tussendoor even gepauzeerd en krijgen de leerlingen iets te drinken en wat lekkers aangeboden. Aanmelden kan door te mailen naar info@debijlesprinses.nl onder vermelding van de naam, het niveau en de dag en tijd van de training. De Bijlesprinses stuurt dan zo snel mogelijk een reactie om de aanmelding te bevestigen (als er op de gewenste dag en tijd nog plaats is)!